Integrality                                    The Next Step in New Ways of Working & Sustainability

Wouter van de Ridder
Wouter van de Ridder
Co Founder @ Its Just Therapy & freelance marketing/communication consultant


Miriam Luijken
Miriam Luijken
New Service Development | Helping companies deliver successful digital services


Paula Brummelkamp
Paula Brummelkamp
schrijfcoach bij Teksten voor Trainers
Sybren van Doesum
Sybren van Doesum
Muzikale verhalenverteller at Van Toeten en Blazen


Marjolijn ZwakmanToon CorverToon Corver
CFO ARCADIS Europe

Paul Bloemen
Verandermanager en eigenaar, Riddervis organisatieontwikkelingWard Deckers
Projectleider Programma Beter BenuttenMaurice Rojer
Manager Policy Department AWVN


Astrid Homan
Mobiliteitsmakelaar HaaglandenTon Heddema
Ton Heddema
manager RWS A10; ZuidasDok


Victor Wollaert
partner @ syndesmo // fotograaf

Reinoud Karssenberg
Reinoud Karssenberg
Facilitator Directeur at Workshop to Go

Ronald Postma
Ronald Postma
Founding partner Syndesmo


Guy Grimmelt
Marketing & business development directorTim Wille
Tim Wille
Mobiliteitsregisseur bij Provincie Brabant
Claire Tielens
senior advisor at Schuttelaar & Partners

Wijnand Veeneman
Wijnand Veeneman
Associate Professor and Group Head at Delft University of Technology


Rob Elsinga
Manager Enterprise Strategy Group at Microsoft Netherlands

Robert Galjaard
Robert Galjaard
Associate bij Goudappel CoffengSerge Beek
Serge Beek
Partner @ Syndesmo


Lars is als adviseur erg betrokken en heeft een feilloze intuïtie. Op een warme, maar zakelijke manier spart hij met ons en weet hij precies in te voelen hoe de vork in de steel zit en wat de beste aanpak is, zonder vaak álle details te weten. Zakelijke en persoonlijke inzichten vloeien moeiteloos in elkaar over, waarbij hij niet schuwt om zijn eigen kwetsbaarheid te tonen en deze combi maakt hem voor ons de ideale inspirator.

Lars is een fijne sparring-partner. Hij heeft snel door waar de bottleneck ligt, levert inzichten waar ik op door kan bouwen, en schakelt moeiteloos van het business perspectief naar het persoonlijke en vice versa. Hij heeft me goed geholpen mijn focus aan te scherpen en mijn creativiteit om te zetten in diensten, waarmee ik direct in actie kan komen.

Het lijken zulke simpele gesprekken. Ik zet de schrijftrainingen van Teksten voor Trainers in de markt en daarover spar ik regelmatig met Lars. Als ik stop voor een (reële of gevoelsmatige) drempel, laat hij me inzien hoe ik die drempel kan slechten. Het resultaat: het vlot weer, en in een hogere versnelling. 
Lars denkt mee, zet zijn ondernemerservaring en zijn intuïtie in, geeft houvast bij onzekerheid en stuwt me voort met zijn positieve energie. Die 'simpele' gesprekken houden me op koers en in beweging.

Lars is een geweldige sparring partner. Vanuit enthousiasme en zijn brede interesse wilde hij graag eens met mij praten over de kracht van muziek in het bedrijfsleven en over hoe ik dat naar buiten kan brengen op een manier die bij mij past. En daar heeft hij absoluut ideeën over maar het mooie is dat hij die niet opdringt, maar het mij door de juiste observaties te maken en vragen te stellen zelf laat uitvinden. Ik ben weer een paar stappen verder!

Lars heeft mij door zijn invoelende begeleiding bewust gemaakt van mijn aanbod als kunstenaar. Hij heeft mij laten zien dat het structureren en plannen van mijn werkzaamheden de voorwaarde is om mijn passie rendabel te maken. De geduldige, humorvolle en doortastende vragen van Lars hebben geresulteerd in een website waarin ik op aansprekende wijze communiceer wat mijn unieke product is. Lars zijn verdienste is dat hij mij mijn kwaliteiten bewust heeft gemaakt.

Lars is fully committed to his role as secretary of the Taskforce. He inspires with own views and experience on the one hand but is also consistent in achieving the goals of the Taskforce on the other hand. Supporting and leading in one hand is his motto. He is really committed to the subject and therefore convincing in his argumenst and statements.

Lars is een scherpzinnig man en een ideeënrijke verbinder. Hij ziet mogelijkheden en de talenten van mensen en zorgt dat deze elkaar ontmoeten. Lars geeft richting, zorgt dat resultaten worden gerealiseerd en dat alles met een charmante vriendelijkheid.

Werken met Lars maakt het niet altijd gemakkelijker, maar wel altijd boeiender. Ik heb Lars leren kennen als een bevlogen adviseur met hart voor de zaak. Lars gelooft heilig in Het Nieuwe Werken en laat zich hierin door niemand van de wijs brengen. Bewonderenswaardig is dat hij ook zeer consistent is in zijn eigen handelen: Het Nieuwe Werken is voor de volle 100% leidend in zijn handelen. Dit kost hem geen enkele moeite omdat hij het volledig geinternaliseerd heeft. Dit maakt zijn werk niet alleen geloofwaardiger, maar ook succesvoller.

In mijn samenwerking met Lars in zijn rol als secretaris van de TFMM heb ik hem vooral ervaren als een erg (pro)actieve professional, die door zijn coordinerende daadkracht en doortastendheid ook erg inspireerde.

Ik ken Lars al wat langer dan dat ik functie ben als Mobiliteitsmakelaar Haaglanden. Ik heb hem leren kennen als een gedreven persoon met veel enthousiasme voor de zaken waar hij in gelooft en met veel inhoudelijke inzichten. Lars weet bruggen te slaan en mensen mee te krijgen, achter onderwerpen te scharen. Hij kiest daarbij niet de gebruikelijke paden, maar zoekt de grenzen en de interactie en is niet bang om daar waar nodig een duidelijke mening neer te zetten. Een goede procesmanager met inhoud, die er durft te zijn.

Samenwerken met een plezierig mens geeft altijd energie. Daarnaast is Lars een drijvende kracht in een bestuurlijke complexe omgeving, is volhardend en werkt met een aanstekelijk enthousiasme. Wordt vervolgd!

In de relatief korte tijd dat ik Lars ken, heb ik hem ervaren als een echte doener met oprechte passie voor de goede zaak. Iemand die met optimisme mensen en idealen op integere wijze aan elkaar verbindt en daarbij oog blijft houden voor alle individuele kwaliteiten en belangen.

De afgelopen periode heb ik intensief met Lars samengewerkt. Daarbij ben ik onder de indruk gekomen van Lars passie. Zijn passie voor het Nieuwe Werken en wat daarbij komt kijken. Hij is daarbij erg mensgericht en weet als geen ander te verbinden. Dat levert resultaat op! Daarbij komt nog dat het ook heel plezierig en inspirerend is om met hem samen te werken.

Het is buitengewoon prettig om met Lars samen te werken. Hij is enthousiast, gedreven, vakinhoudelijk kundig en communicatief sterk. Dankzij deze kwalificaties heeft Lars een belangrijke stempel gezet op het resultaat van de Taskforce.

Ik heb Lars leren kennen in zijn rol als secretaris van de Taskforce Mobiliteitsmanagement. De energie en het enthousiasme die Lars meeneemt in zijn rol werkt aanstekelijk. Tevens vervult hij de rol als 'spin in het web' op een zeer integere manier en houdt altijd focus op de doelstellingen. Lars is een professional in het speelveld van publieke en private samenwerking rondom het complexe thema mobiliteit en het is tevens een leuke persoonlijkheid om mee te werken.

Lars heeft als secretaris een cruciale rol gespeeld in hetgeen de TFMM heeft neergezet. Meest opvallend vind ik de de wijze waarop hij in staat is beweging te creëren. Veel activiteiten en menselijke verbindingen die goed geregisseerd naar resultaat leiden. Daarbij toont Lars enorme gedrevenheid en een goed gevoel voor verschillende belangen. Inspirerend om met hem te hebben samengewerkt!

Lars is het enthousiasme zelve. Hij weet mensen mee te krijgen voor daadwerkelijke verandering. Het begrijpen en benutten van netwerken is zijn specialiteit. Geef hem een complex transitieproces, en hij zet er met vasthoudendheid en tact zijn tanden in, net zo lang tot hij alle neuzen dezelfde kant op heeft gekregen. En Lars is ook nog eens goed in het geven van vertrouwen en het maken van echte verbindingen. Mede dankzij Lars was het een feest om een landelijke campagne voor Het Nieuwe Werken Doe Je Zelf te organiseren.

Lars is a manager with a focus on the process and a great feel for the public transport sector

Ik heb genoten van onze samenwerking! Ik heb met name veel energie gekregen van het HNW Arbo project waarbij we samen met de deelnemende ministeries en bedrijven een prachtige bijdrage hebben geleverd aan het politieke debat en concrete invulling voor organisaties die met HNW aan de slag willen. Je kracht om te verbinden was hierbij cruciaal. 

Lars heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt tot de ideale secretaris voor de Taskforce Mobiliteitsmanagement (TFMM) onder voorzitterschap van Lodewijk de Waal. Trefwoorden die Lars op het lijf geschreven zijn: goed ingevoerd, betrokken, enthousiast, mensgericht. Bij de overgang van TFMM naar 'Slim Reizen Slim Werken' draagt Lars het stokje over aan zijn opvolger. Door toedoen van Lars treft die een stevig fundament aan om verder op te bouwen.

Soms moet je van je principes afstappen. Dit is zo'n moment. In principe doe ik niet aan recommendations. Maar voor Lars maak ik een uitzondering. Sinds oktober 2010 heb ik regelmatig met Lars samengewerkt op het gebied van #HNW (het nieuwe werken) en #SWSR (slim werken slim reizen). Zelden iemand ontmoet die werkelijk 24*7 verbonden is met de wereld en zijn werk. En die verbondenheid ook met zijn omgeving deelt, online en offline. Heeft het lef om minder voor de hand liggende verbanden toch te leggen, en is ongevoelig voor zijn eigen status of die van iemand anders. Bijzonder transparant in zijn handelen, en altijd open voor suggesties of commentaar. Dat werkt heel fijn! 
En voor wie het medium Twitter niet volgt; Lars zal de geschiedenis ingaan als de man die sneller twittert dan God kan lezen (@LarsLS)!